Werkgroepen

Nieuwsarchief

Facebook

s-image

Archeologische resten poort Hasselt gevonden

image-5914329HASSELT – Bij archeologische opgravingen in Hasselt zijn restanten van de voormalige Veerpoort gevonden. Een rond muurfragment wijst in die richting.

De middeleeuwse aanblik van een stevig ommuurde oude stad ligt in Hasselt weer even voor het grijpen. Letterlijk, want precies twee weken mag er gegraven worden naar een flink deel van de zeker zes eeuwen oude fundamenten van het al lang verdwenen verdedigingswerk aan de rivier. Spectaculair archeologisch nieuws wordt niet verwacht, maar interessant of ‘gekke’ vondsten in de gisteren geopende ‘bouwput’ pal aan het Zwarte Water sluiten beroepsonderzoeker Michaël Klomp en John Assink van de lokale historische vereniging niet uit.

Stadsmuur
Beroepsarcheoloog Michaël Klomp: “Natuurlijk houd je bij dit soort klussen altijd rekening met onverwachte vondsten, maar mij gaat het erom de stadsmuur en stadspoort rustig en heel nauwkeurig in te meten. Waar stond wat precies? Welke materialen, de constructie, dat soort weetjes en watjes. Verder is deze ‘blootlegging’ ook bedoeld om te bepalen of stadsmuur en stadspoort die hier tot de afbraak in 1827 stond op een of andere manier weer zichtbaar kunnen worden gemaakt.”

Bron: De Stentor 12 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

18 okt 2017

Jaarlijkse dialectavonden

Jaarlijkse dialectavonden Historische Vereniging Hasselt. Altijd al van plan geweest om eens … Verder lezen…

07 okt 2017

Lezing door Paul Rademaker

Lezing over De oorsprong van de Heilige Stede en de ontwikkelingen naar … Verder lezen…

14 jun 2017

Hassailt 2017

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in … Verder lezen…

Log in