Werkgroepen

Nieuwsarchief

s-image

Inzameldag op zaterdag 7 april

Datum: 7 april 2018

Tijd: 13:30-17:00

Locatie: Oude Stadhuis Hasselt

Een van de doelstellingen van De Historische Vereniging Hasselt is het behoud en verbreiden van kennis van de stad Hasselt en de buurtschappen in de voormalige gemeente Hasselt.

Hiervoor verzamelen wij zoveel mogelijk informatie over de geschiedenis en de cultuur van bevolking, bedrijven en belangrijke gebouwen en landschappen.

Omdat de kennis hiervan langzaam dreigt te verdwijnen, organiseert de HVH een inzameldag om inwoners in de gelegenheid te stellen bijzondere foto’s, documenten, voorwerpen of ander materiaal te schenken, laten zien of kennis hierover te delen.

De voorwerpen moeten wel een directe relatie hebben met Hasselt en directe omgeving, (verdwenen) bedrijven of bekende personen. Ook bodemvondsten zijn welkom, omdat deze een directe relatie hebben met onze voorouders. Een team van deskundigen uit onze vereniging zal hiervoor aanwezig zijn.

Tevens is het mogelijk om van uw beeldmateriaal of documenten een fotokopie of scan te maken. Hebt u veel materiaal of is het moeilijk te vervoeren, dan komen wij graag bij u thuis.

U bent van harte welkom in het Oude Stadhuis, Markt 1 te Hasselt op zaterdag 7 april van 13.30 tot 17.00 uur.

Nieuws

07 apr 2019

Jaarvergadering 15 april 2019 vanaf 20.00 uur in het Oude Stadhuis

Agenda Opening: invulling/controle presentielijst en vaststelling van de agenda. Vaststelling jaarverslag over … Verder lezen…

31 mrt 2019

Expositie Onderwijs in Hasselt van 1 april tot en met 22 juni.

De expositie vertelt over het onderwijs vanaf de Middeleeuwen tot heden. Naast … Verder lezen…

31 mrt 2019

Lezing over de binnenvaart

Dinsdag 9 april 2019 20.00 uur Oude Stadhuis. Lezing over de binnenvaart, … Verder lezen…

Log in