Werkgroepen

Nieuwsarchief

s-image

Expositie Han Ferwerda

flyer expo uit de doosIn het Oude Stadhuis in Hasselt opent op dinsdag 2 april een expositie met het werk van Han Ferwerda. Onder de titel ‘Uit de doos’ toont de kunstenaar een selectie van zijn schilderijen, installaties en keramiek. Bijzonder is het recente digitale werk dat een eerbetoon brengt aan de Nederlandse schildertraditie.

Al vele jaren is de kartonnen doos een steeds terugkerend thema in het werk van Han Ferwerda. In allerlei variaties en verschijningsvormen wordt dit onderwerp uitgewerkt op schilderijen en in objecten.

Han Ferwerda is gefascineerd door het tweede gebruik van kartonnen dozen voor het bewaren van mooie spullen en dierbare herinneringen. Als kunstenaar brengt hij deze fascinatie en inspiratie in zijn kunstwerken tot uitdrukking.

Han Ferwerda is in 1951 geboren in de stad Utrecht. Hij groeide op in Amsterdam en Haarlem en volgde een opleiding aan de academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Na zijn studie kreeg hij werk als docent esthetische vorming aan de bloemsierkunst opleidingen van de Groene Welle in Zwolle. Hij woont sinds die tijd in Hasselt.

Recent is Han Ferwerda gaan experimenteren met digitale fotoprogramma’s. Door foto’s te bewerken en te manipuleren ontstaan nieuwe beelden die hij de naam pixelpainting heeft gegeven.

Deze pixelpaintings staan centraal op tentoonstelling in het Oude Stadhuis. Ze vormen een hommage aan de kunstenaars uit de Nederlandse schildertraditie, zoals Jeroen Bosch, Pieter Saenredam, Johannes Vermeer en Dick Ket. De pixelpaintings laten een doos zien met daarin afbeeldingen en voorwerpen die iets vertellen over de kunstenaar en zijn schilderijen.

Elke doos is een persoonlijke herinnering of gedachte van Han Ferwerda over de kunstenaar. De voorwerpen en afbeeldingen zijn zorgvuldig gekozen en in de compositie geplaatst als een soort stilleven. Tenslotte zijn er nog korte filmpjes die de werken nader toelichten. Op de tentoonstelling is er naast de pixelpaintings ook een selectie te zien van schilderijen, aquarellen, installaties en keramiek.

De expositie is te zien van 2 april tot 15 juni 2013 in het Oude Stadhuis in Hasselt. Het Oude Stadhuis is geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00 t/m 15.00 uur.

De entree is gratis.

Nieuws

09 jan 2019

Goed bezochte nieuwjaarsreceptie Historisch Vereniging Hasselt

De nieuwjaarsreceptie van de Historisch Vereniging Hasselt kon zich verheugen in een … Verder lezen…

09 jan 2019

Graafmachine veroorzaakt kabelbreuk in de Raamstraat

Bij werkzaamheden in de Raamstraat met een graafmachine is een kabel kapot … Verder lezen…

16 dec 2018

Nieuwjaarsreceptie

Op maandag 7 januari 2019 om 20.00 uur wordt de altijd weer … Verder lezen…

Log in