Werkgroepen

Nieuwsarchief

Statistieken

  • 105
  • 136
  • 92.941

Facebook

s-image

Expositie

0001“SCHILDERACHTIG” HASSELT  en meer…..

In het oude Stadhuis in Hasselt exposeert Hasselter Ben van der Vegte van zaterdag 9 april t/m zaterdag 11 juni 2016 een aantal van zijn schilderwerken.
Er zijn dan o.a. veel nieuwe schilderijen van het schilderachtige Hasselt te bewonderen. Als amateurschilder heeft hij zo in de loop der jaren al vele doorkijkjes en stadsgezichten van Hasselt geschilderd. Cultuurhistorisch gezien is Hasselt immers een prachtig pareltje aan het Zwarte Water en zeker de moeite waard om vast te leggen met verf en inkt. Een feest van herkenning voor de Hasselters zelf en voor de buitenstaander een prachtige kijk op het mooie historische Hasselt.

Als lid van de Hasselter Expressie Klub (HEK) komt Ben wekelijks met een aantal vrijetijdsschilders bij elkaar om hun schildershobby kleur en lijn te geven.
Maar Ben schildert meer dan Hasselt alleen. Naast stadsgezichten schildert hij ook onderwerpen uit de natuur, o.a. bloemen, landschappen en zeegezichten, schepen, en ook stillevens. Allemaal geliefde onderwerpen, in de diverse technieken getekend of geschilderd. Soms realistisch, soms ook heel vrij en los geschilderd of zelfs abstract.
Als amateurschilder werkt hij veel met acrylverf, maar hij maakt ook vele aquarellen. Daarnaast werkt hij met krijt en/of inkt. En de laatste tijd schildert hij ook weer met olieverf en daarbij heeft hij zich toegelegd op het zogenaamde “Fijnschilderen”. Een aantal van zijn recente olieverf-schilderijtjes wordt dan ook eveneens tijdens deze expositie tentoongesteld. Schilderen is voor Ben een prachtige creatieve tijdsinvulling en een bron van inspiratie om steeds weer iets nieuws te creëren. Hij is dan ook vaak op zijn zolder-atelier te vinden waar vele schilderwerken tot stand komen. En dan is het mooi wanneer ook anderen deze schilderijen kunnen zien en ervan mogen “genieten”. Nog even wachten en dan is iedere belangstellende van harte welkom op deze expositie rond het schilderachtige Hasselt….. en meer!

Download hier het affiche van de expositie.

Nieuws

14 jun 2017

Hassailt 2017

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in … Verder lezen…

03 jun 2017

Hanzedagen in Kampen

In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen … Verder lezen…

12 mei 2017

Hasselt 35 jaar beschermd stadsgezicht

Dit jaar, 2017, is het 35 jaar geleden dat de historische binnenstad … Verder lezen…

Log in