Werkgroepen

Nieuwsarchief

s-image

Hanzesteden slaan handen ineen tijdens Hansatour

Op 1 september was de start van een nieuw EU-project: de Hansatour. In dit project werken de Hanzesteden uit Letland, Litouwen, Duitsland en Nederland samen om het Europese culturele erfgoed van de Hanze in te zetten om de steden aantrekkelijker te maken voor cultuurtoeristen.

De Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren uit ongeveer 200 Europese steden. In zijn hoogtijdagen in de 15e eeuw ondersteunde de Hanze gezamenlijke handelsreizen, en beschermde hij handelsroutes, steden en inwoners. De Hanzesteden bloeiden op en werden economische en culturele centra. Tegenwoordig is er nog steeds een actief netwerk tussen de steden die vroeger tot de Hanzesteden behoorden. Dit netwerk wil de bekendheid van de geschiedenis van de Hanzesteden vergroten en wil het unieke van de steden onder de aandacht brengen.

Toeristisch aanbod Hansatour
De partners van het Hansatourproject willen de toeristen meer aantrekkelijke toeristische arrangementen bieden. In deze arrangementen staat de historie van de Hanze centraal. Hiervoor is Hanzesteden Marketing op zoek naar bedrijven, hotels, restaurants en activiteiten om een toeristisch aanbod samen te stellen met het Hanzethema. Binnen het project is er geld gereserveerd voor de promotie van dit toeristische aanbod. Doel van het project is om de historie van de Hanze meer bekendheid te geven en meer toeristen aan te trekken. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

(Hasselter) bedrijven die willen meewerken aan het samenstellen van het toeristische aanbod voor de Hanze kunnen contact opnemen met: info@hanzestedenmarketing.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Nieuws

10 mei 2019

Recept Skoape Kuukies

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei worden bij molen De … Verder lezen…

04 mei 2019

Opdat wij niet vergeten: een monument ter gedachtenis aan Derk en Berendina van Assen

Op de begraafplaats Van Stolkspark in Hasselt staat naast het oude baarhuis … Verder lezen…

07 apr 2019

Jaarvergadering 15 april 2019 vanaf 20.00 uur in het Oude Stadhuis

Agenda Opening: invulling/controle presentielijst en vaststelling van de agenda. Vaststelling jaarverslag over … Verder lezen…

Log in