Werkgroepen

Nieuwsarchief

Facebook

Facebook Pagelike Widget
s-image

Hanzesteden slaan handen ineen tijdens Hansatour

Op 1 september was de start van een nieuw EU-project: de Hansatour. In dit project werken de Hanzesteden uit Letland, Litouwen, Duitsland en Nederland samen om het Europese culturele erfgoed van de Hanze in te zetten om de steden aantrekkelijker te maken voor cultuurtoeristen.

De Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren uit ongeveer 200 Europese steden. In zijn hoogtijdagen in de 15e eeuw ondersteunde de Hanze gezamenlijke handelsreizen, en beschermde hij handelsroutes, steden en inwoners. De Hanzesteden bloeiden op en werden economische en culturele centra. Tegenwoordig is er nog steeds een actief netwerk tussen de steden die vroeger tot de Hanzesteden behoorden. Dit netwerk wil de bekendheid van de geschiedenis van de Hanzesteden vergroten en wil het unieke van de steden onder de aandacht brengen.

Toeristisch aanbod Hansatour
De partners van het Hansatourproject willen de toeristen meer aantrekkelijke toeristische arrangementen bieden. In deze arrangementen staat de historie van de Hanze centraal. Hiervoor is Hanzesteden Marketing op zoek naar bedrijven, hotels, restaurants en activiteiten om een toeristisch aanbod samen te stellen met het Hanzethema. Binnen het project is er geld gereserveerd voor de promotie van dit toeristische aanbod. Doel van het project is om de historie van de Hanze meer bekendheid te geven en meer toeristen aan te trekken. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

(Hasselter) bedrijven die willen meewerken aan het samenstellen van het toeristische aanbod voor de Hanze kunnen contact opnemen met: info@hanzestedenmarketing.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Nieuws

13 sep 2018

Jaarlijkse Dialectavond

Op maandagavond 12 en dinsdagavond 13 november 2018 houdt de werkgroep dialect … Verder lezen…

05 aug 2018

Wat heeft ‘NIJNTJE’ van Dick Bruna te maken met de kerk van Hasselt ?

NU TE ZIEN      en nog veel meer over de kerkelijke geschiedenis … Verder lezen…

03 jun 2018

Expositie “Heimwee Eilanden”

NOG NIET GEWEEST?—- JAMMER! De expositie “Heimwee Eilanden” over Hasselt in de … Verder lezen…

Log in