Werkgroepen

Nieuwsarchief

Statistieken

  • 57
  • 140
  • 97.204

Facebook

s-image

Lezing over stamboomonderzoek in Sluuspoort

In navolging van de workshops Genealogie in het voorjaar van 2016 hebben we nu iemand van het Historisch Centrum Overijssel uitgenodigd om richting te geven aan diegene die zich willen verdiepen in stamboomonderzoek. Wilt u uw hobby meer waarde geven dan is dit een uitgelezen mogelijkheid om er veel meer uit te halen.

Velen die zich met stamboomonderzoek bezig houden, houden het vaak voor gezien als namen en datums ingevuld zijn, eventueel nog met een beroep. Dat is het dan, men weet voor het vervolgonderzoek vaak de weg niet. De drempel van een archiefinstelling is vaak te hoog. Echter, hoeveel interessanter wordt het als er een familiegeschiedenis van geschreven kan worden. Rudi Esajas, van het Historisch Centrum Overijssel, gaat ons deze avond wegwijs maken in de archieven.

Oude archieven bevatten allerlei soorten aktes. Zo geven notariële akten veel informatie over nalatenschappen (huwelijkse voorwaarden, testamenten, boedelscheidingen), onroerend goed (koop, verkoop en hypotheekstelling) of leningen (schuldbekentenissen). Maar er zijn natuurlijk vele andere soorten archieven die inzicht geven in het wel en wee van de voorouders. Ook kadastergegevens (vanaf 1832) kunnen van pas komen als het gaat over huis- en grondbezit.

Als er genoeg animo is kunnen we deze avond een vervolg geven in het Historisch Centrum Overijssel (in Zwolle). Dan zal de heer Esajas ter plaatse de weg wijzen.

Entreeprijs € 5,-, incl. koffie of thee.
Dinsdag 24 januari, 20.00 uur, Sluuspoort Zwartsluis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

18 okt 2017

Jaarlijkse dialectavonden

Jaarlijkse dialectavonden Historische Vereniging Hasselt. Altijd al van plan geweest om eens … Verder lezen…

07 okt 2017

Lezing door Paul Rademaker

Lezing over De oorsprong van de Heilige Stede en de ontwikkelingen naar … Verder lezen…

14 jun 2017

Hassailt 2017

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in … Verder lezen…

Log in