Werkgroepen

Nieuwsarchief

Facebook

s-image

Lezing over stamboomonderzoek in Sluuspoort

In navolging van de workshops Genealogie in het voorjaar van 2016 hebben we nu iemand van het Historisch Centrum Overijssel uitgenodigd om richting te geven aan diegene die zich willen verdiepen in stamboomonderzoek. Wilt u uw hobby meer waarde geven dan is dit een uitgelezen mogelijkheid om er veel meer uit te halen.

Velen die zich met stamboomonderzoek bezig houden, houden het vaak voor gezien als namen en datums ingevuld zijn, eventueel nog met een beroep. Dat is het dan, men weet voor het vervolgonderzoek vaak de weg niet. De drempel van een archiefinstelling is vaak te hoog. Echter, hoeveel interessanter wordt het als er een familiegeschiedenis van geschreven kan worden. Rudi Esajas, van het Historisch Centrum Overijssel, gaat ons deze avond wegwijs maken in de archieven.

Oude archieven bevatten allerlei soorten aktes. Zo geven notariële akten veel informatie over nalatenschappen (huwelijkse voorwaarden, testamenten, boedelscheidingen), onroerend goed (koop, verkoop en hypotheekstelling) of leningen (schuldbekentenissen). Maar er zijn natuurlijk vele andere soorten archieven die inzicht geven in het wel en wee van de voorouders. Ook kadastergegevens (vanaf 1832) kunnen van pas komen als het gaat over huis- en grondbezit.

Als er genoeg animo is kunnen we deze avond een vervolg geven in het Historisch Centrum Overijssel (in Zwolle). Dan zal de heer Esajas ter plaatse de weg wijzen.

Entreeprijs € 5,-, incl. koffie of thee.
Dinsdag 24 januari, 20.00 uur, Sluuspoort Zwartsluis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws

03 jun 2018

Expositie “Heimwee Eilanden”

NOG NIET GEWEEST?—- JAMMER! De expositie “Heimwee Eilanden” over Hasselt in de … Verder lezen…

29 apr 2018

Tentoonstelling Hasselt over Synode van Dordrecht

In het onder de rook van Zwolle gelegen Hanzestadje Hasselt kunt u … Verder lezen…

21 jan 2018

Expositie ‘Overijsselse’ eilanden in de Noord-Molukken

Onder het eiland Bacan in de Noord-Molukken liggen vier eilandjes die de … Verder lezen…

Log in