Werkgroepen

Nieuwsarchief

Facebook

s-image

W.G. van de Hulst Festival

downloadOp vrijdag 30 december 2016 vindt in Hasselt (Overijssel) voor de 7-de maal het W.G. van de Hulstfestival plaats. Een festival voor fijnproevers en liefhebbers van nostalgie. De festivaldag is een evenement voor het hele gezin. Met verteltheater, muziektheater, straattheater, lezingen en tentoonstellingen wil de organisatie van het W.G. van de Hulstfestival op 30 december in Hasselt de publieke aandacht trekken voor het werk en de wereld van kinderboekenschrijver en onderwijzer W.G. van de Hulst sr. (1879-1963). Het cultuurhistorisch midwinterfestival wordt gehouden in de binnenstad van Hasselt. Tijdens het festival worden oude verhalen opnieuw verteld en andere tijden herbeleeft.

Met o.a. Zeezeiler Henk de Velde komt vertellen over zijn avonturen, er vindt een tweedehands boekenmarkt plaats in de Regenboog en zijn acht ‘beroepsvertellers’ vastgelegd, die Van de Hulst-verhalen voorlezen in Hasselter huiskamers. Daaronder Marieke van Bolderen, Marjo Dames en Janne IJmker uit Hasselt.

Nieuw is dat aandacht wordt besteed aan oude ambachten uit de jaren ‘50. In de Werkplaats (van Stichting Hanzestad Hasselt Marketing aan de Kaai, red.) worden oude voorwerpen, gereedschappen en apparatuur getoond, die kinderen niet kennen, maar nog wel steeds werken.

Voor meer informatie: www.wgvdhulstfestival.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

18 okt 2017

Jaarlijkse dialectavonden

Jaarlijkse dialectavonden Historische Vereniging Hasselt. Altijd al van plan geweest om eens … Verder lezen…

07 okt 2017

Lezing door Paul Rademaker

Lezing over De oorsprong van de Heilige Stede en de ontwikkelingen naar … Verder lezen…

14 jun 2017

Hassailt 2017

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in … Verder lezen…

Log in