agenda:  

Lezing: De ridders bij Zwartewaterklooster

06-10-2022

20:00 uur

Documentaire Derk van Assen en Berendina Grol

24-10-2022

Oude Stadhuis
20:00 uur

Erfgenamenweg 2 en 3

Erfgenamenweg 2 en 3  (gemeentelijk monument)

Inleiding

(voormalige) LIERENFABRIEK. H J Ridderinkhof, gebouwd omstreeks 1915 en gelegen aan de Dedemsvaart aan de rand van de oude stad. Het complex bestaat uit twee gebouwen: aan de linkerzijde bevindt zich een woonhuis en aan de rechterzijde de voormalige lierenfabriek. Aan de achtergevel van de bedrijfsruimte is een uitbouw geplaatst, deze valt buiten de bescherming.

Omschrijving

De voormalige lierenfabriek is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond over één bouwlaag, in baksteen, onder een met muldenpannen gedekt zadeldak. De voorgevel heeft een entree onder een segmentboog. Aan de rechterzijde van de entree bevinden zich vijf vensters met stalen ramen en roedeverdeling. De vensters bevinden zich onder segmentbogen. In de top van de gevel bevinden zich drie kleine rozetvensters. De zijgevels hebben vier vensters met stalen ramen en  roedeverdeling, eveneens onder een segmentboog.

De achtergevel is gelegen aan de Buiten de Venepoort. De gevel heeft aan de linkerzijde drie vensters met roedeverdeling onder een segmentboog. Daarnaast bevindt zich een entree onder een segmentboog met bovenlicht en roedeverdeling. Rechts van de entree een uitbouw van glas en hout. In de geveltop bevinden zich drie roosvensters.