agenda:  

Docuserie over het Rampjaar

16-12-2022

NPO

Nieuwjaarsreceptie

09-01-2023

Oude Stadhuis
20:00 uur

Beeldbank

De Beeldbank vormt een belangrijk onderdeel van onze website. De vereniging bezit duizenden foto’s en wil deze voor iedereen toegankelijk maken. De foto’s zijn ooit door iemand gemaakt en/of uitgegeven.

    De werkgroep heeft haar uiterste best gedaan om de rechthebbenden van het beeldmateriaal te achterhalen. Bij beeldmateriaal, dat onder de (auteurs)rechten van een derde bleek te vallen, staat dat vermeld, zoals bij alle foto’s die uit de “Beeldbank Rijksdienst Cultureel Erfgoed” afkomstig zijn. Als u meent dat ten onrechte zonder toestemming van u als (auteurs)gerechtigde beeldmateriaal is opgenomen, verzoekt het bestuur van de vereniging u vriendelijk contact op te nemen met de beheerder van de beeldbank. (webmaster@historischevereniginghasselt.nl)

Omdat we niet van alle foto’s in ons archief weten wie de eigenaar is, hebben we alleen die foto’s in de Beeldbank opgenomen waarvan wij menen dat we ze zonder problemen kunnen gebruiken. Alle andere foto’s blijven in ons archief en zijn alleen op afspraak in te zien.
 
Beschrijving van de foto

Aan de kwaliteit van de beschrijvingen van de foto's wordt gewerkt. Ze zijn soms erg beknopt, niet helemaal correct, soms onvolledig. Toch heeft de werkgroep er voor gekozen zijn fotocollectie online te plaatsen. Wel wordt inmiddels gewerkt aan het verbeteren van de beschrijvingen. U kunt ons daarbij helpen: indien u een aanvulling heeft op een beschrijving, dan kunt u die aan ons doorgeven via 'Plaats een reactie' (onder elke afbeelding). Ook kunt u vrijwilliger worden bij de vereniging en meewerken aan het optimaliseren van de toegankelijkheid.
 
Soms wordt er op een foto een of meerdere personen afgebeeld. Het is onmogelijk om alle namen te achterhalen en toestemming te vragen voor publicatie. Mocht u om reden van privacy vinden dat een bepaalde foto niet geplaatst mag worden, verzoekt het bestuur van de vereniging u vriendelijk contact op te nemen met de beheerder van de beeldbank. De foto zal dan terug geplaatst worden in ons archief.
 
Als werkgroep zijn we blij dat bedrijf MediaFiler ons de mogelijkheid geeft om deze Beeldbank in te richten.
 
Link naar onze Beeldbank

De CollectieBank is een dienst van:
Wedomedia BV | MediaFiler
Europaweg 187
7336AL Apeldoorn
Tel. 055 7508295
info@mediafiler.com
www.mediafiler.com

18-11-2022

De "Hasselt" als slavenschip

In de loop der jaren zijn er in Hasselt Historiael diverse artikelen gepubliceerd, die betrekking hadden op het her en der voorkomen van de naam Ha... Lees verder...


10-11-2022

Presentatie over De Dageraad

Presentatie over De Dageraad

De voormalige raadszaal van het Oude Stadhuis was dinsdag tot de laatste plaats bezet met oud-schippers en ge... Lees verder...

Beeldbank archief

Ontdek ons fotoalbum vol historische foto’s. Lees hier ook de interessante nummers van Hasselt Historiael.

Hasselt Historiael

Elk kwartaal ontvangen onze leden een minstens 24 pagina`s tellend blad vol mooie artikelen en verhalen.

Bekende Hasselters

Misschien is Kiliaen van Rensselaer wel de bekendste Hasselter, maar hij is een van de vele historische figuren.

Gasten
en berichten

Genoten van alle prachtige verhalen en foto’s? Laat hier uw reactie en eventueel uw vragen achter.

UITGELICHT

Op deze website hebben we veel interessant materiaal verzameld. U kunt dat ontdekken door het menu boven aan de site te gebruiken.

Hierboven en hieronder Enkele items die we voor u hebben uitgelicht.
Daardoor kunt u snel naar de foto’s op onze Beeldbank en andere aansprekende onderdelen. Ook gemakkelijk bij uw volgende bezoek wanneer er weer nieuw materiaal is geplaatst.